RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annen Etage fratatt stjerne

Sist oppdatert:
Den prestisjetunge Michelin-guiden avslørte tirsdag hvilke restauranter i Norge som ble funnet verdige en eller flere stjerner. Se hvem som får og taper ære.

Bagatelle beholder sine to stjerner for 2006. De tre restauranter Le Canard, Feinschmecker og Statholdergaarden har fortsatt en stjerne hver, opplyser Michelin i en pressemelding.

Verre er det for Hotel Continentals Annen Etage, som mister sin stjerne.

- Kom som et sjokk
Det ærverdige stedet Annen Etage har mistet sin status som en av verdens beste restauranter. Restaurantsjef Nicolas Blomgren er forbauset, og synes det er leit.

- Jeg hadde absolutt ikke trodd at vi skulle miste stjernen. Det kom som et sjokk på meg, sier restaurantsjefen til TV 2 Nettavisen.

Annen Etage vil nå jobbe for å få stjernen tilbake. Men i mellomtiden blir Blomgren nødt til å endre selvskrytet på Hotel Continentals hjemmesider.

Restaurant Eik beholder sin Bib Gourmand-utmerkelse. Bib Gourmand gis til restauranter med god mat til rimelige priser.

Drømmejobb
Tre stjerner i Guide Michelin betyr at en restaurant er verd en reise i seg selv, to stjerner betyr at restauranten er verd en omvei, mens én stjerne betyr at dette dreier seg om en eksepsjonell god restaurant i sin kategori.

Michelin sender hvert år anonyme inspektører rundt til restauranter for å prøvesmake menyer. Disse inspektørene betaler alltid selv for maten sin og lønnes av Michelin.

Sjekk også Art of Tastes restaurantguide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere