RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AOL ut av Time Warner

Sist oppdatert:
Mediekonsernet AOL Time Warner vil kvitte seg med AOL-koblingen. Denne uken vedtar styret å endre navn til Time Warner.

Tre og ett halvt år etter fusjonen mellom internettgiganten AOL og mediekonglomeratet Time Warner preges fortsatt selskapet av indre motsetninger og aksjonærenes vrede. I et forsøk på å få bort det negative fokuset vil selskapet droppe AOL-navnet og isteden satse fullt og helt på den solide merkevaren Time Warner.

Skrur tiden tilbake
Ifølge Washington Post kommer styret i selskapet til å vedta en navneendring i løpet av uken. Samtidig med at AOL forsvinner fra selskapsnavnet blir også tickerkoden på New York-børsen endret tilbake til Time Warners "TWX".

Helt siden fusjonen i januar 2000 har selskapet slitt, blant anent med store aksjonærgrupper som har følt seg lurt. Tidligere styreformann Steve Chase har også uttalt at man vurderte å splitte de to selskapene igjen.

Slår av musikken
Samtidig med nyheten om navneendring dukket opp i Washington Post skriver Wall Street Journal at Time Warner er i samtaler med tyske Bertelsmann om å slå sammen sin musikkvirksomhet.

AOL Time Warner har en tid luktet på muligheten for å kvitte seg med musikkselskapet Warner Music. Foruten Bertelsmann skal også britiske EMI være en aktuell kjøper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere