RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for rutefly fra Rygge

Sist oppdatert:
Snart slipper østfoldingene å kjøre i timesvis for å komme seg på flyet til Gran Canaria. Samferdselsdepartementet sier nå ja til sivile flyvninger fra Rygge Sivile Lufthavn i Østfold.

Beslutningen blir sannsynligvis offentliggjort i forbindelse med statsråd fredag formiddag, melder NRK Østfold.

Avgjørelsen skulle vært på plass for lenge siden, men alt ser nå ut til å ligge til rette for rutefly fra Rygge. Det skal være flere flyselskaper som er interesserte i å sette i gang flyvninger.

Dersom arbeidet med å finne investorer og byggingen går etter planen, vil østfoldingene allerede i 2006 kunne dra på ferie og forretningsreiser fra hjemfylket.

Det vil koste minst 160 millioner kroner å bygge flyplassen, men hvem som skal spytte inn penger er uklart. Orkla, som allarede er inne på investorsiden, har sagt seg villige til å være med videre. En Sintef-rapport har beregnet at Rygge kan transportere 750.000 passasjerer i året innen 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere