RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Apple har blitt storebror

I 1997 foreslo Dell-sjef Michael Dell å legge ned Apple. Nå er Apple verdt mer enn Dell.

Ting snur seg raskt i IT-verdenen. I 1997 kom Steve Jobs tilbake som sjef i Apple, etter å ha vært ute av selskapet i flere år. Selskapet var da i en dyp økonomisk krise, og Dell-sjef Michael Dell ble spurt på en konferanse hva han ville gjøre for å ordne opp i selskapet, skriver Cnet News.

Ville legge ned
Hans svar var enkelt og greit.

- Hva jeg ville gjøre? Jeg ville legge det ned og gi aksjeeierne pengene sine tilbake.

I mellomtiden har verdien på Dell falt betraktelig. Bare det siste året har verdien på selskapet falt rundt 25 prosent. Apple har på sin side fått orden på sakene, og har blant annet klart å skape iPod, et av IT-industriens største motesymboler. Deres bærbare datamaskiner når også stadig nye brukere.

Skryt gav aksjehopp
MacWorld, Apples egen selvskryt-messe, ble avholdt i San Francisco i forrige uke. I løpet av den messen økte selskapets verdi med 12 prosent, mye takket være lanseringer av nye Intel-baserte maskiner som ikke var ventet før senere i år.

Dermed er markedsverdien på Apple 72,13 milliarder dollar, mens Dells verdi er «bare» 71,97 milliarder dollar.

I en intern e-post skriver Apple-sjef Steve Jobs følgende:

Verdt refleksjon
«Folkens, det viser seg at Michael Dell ikke klarte å spå fremtiden perfekt. Basert på dagens aksjeverdi er Apple mer verdt enn Dell. Aksjer går opp og ned, og ting kan være annerledes i morgen, men jeg tenkte det kunne være verdt et øyeblikks refleksjon i dag. Steve.»

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere