RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidsledigheten kryper nedover

Sist oppdatert:
Ferske tall fra Aetat viser at det blir færre arbeidsledige her til lands. I løpet av oktober sank ledigheten med to prosent i forhold til samme måned i fjor.

Totalt er 3,7 prosent av den arbeidsføre befolkningen uten jobb ved utgangen av oktober. Dette tilsvarer 87.236 personer, melder Aetat.

Det er en nedgang fra september, da ledighetsraten lå på 3,8 prosent. På forhånd ventet økonomene ifølge TDN Finans at andelen skulle havne på 3,7 prosent.

Hittil i år har det vært en svak bedring på arbeidsmarkedet. Selv om oktober-tallene bare er marginalt lavere enn i måneden før, er trenden gjennom 2004 at summen av helt arbeidsledige og personer på tiltak er nedadgående.

- Denne måneden var det ikke så store endringer, men det har vært stor nedgang de foregående månedene. Derfor er det naturlig at ledigheten flater noe ut, men vi tror på videre fall fremover, sier seniorøkonom Kyrra Aamdal i DnB NOR Markets til TV 2 Nettavisen.

Sesongjustert var det registrert 92.019 personer helt arbeidsledige ved utgangen av måneden, mot 91.897 i samme måned i 2003.

Sesongjusterte tall for helt ledige og ordinære tiltaksdeltagere var 106.486 personer, mot 106.439 i fjor.

- Signalene i samfunnet er positive, og vi ser at antall sysselsatte øker. Men samtidig kommer det også flere inn på arbeidsmarkedet. Derfor holder ledighetsraten seg relativt stabil, påpeker Aamdal.

Størst er ledigheten i Finnmark og Oslo. Sogn og Fjordane og Oppland har færrest uten jobb i forhold til hele arbeidsstyrken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere