RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidsmarkedet skyter fart

Sist oppdatert:
Den siste måneden har arbeidsledigheten i Norge sunket, fra 3,6 til 3,3 prosent. Det er det største fallet siden 1990-tallet.

Ved utgangen av mai var det registrert 78.320 personer helt arbeidsledige, ned 8.500 personer fra samme tid i fjor. Det viser ferske tall fra Aetat torsdag.

- Samtidig med at det er færre arbeidsledige, er det en liten økning i antall utlyste stillinger. Dette forsterker bildet av et arbeidsmarked i bedring, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke i Aetat i en melding.

Tre år siden sist
Maitallet for helt ledige er det laveste siden slutten av 2002. Det er også en kraftig økning for antall registrerte ledige stillinger.

På forhånd var det ventet en ledighet på 3,5 prosent, ifølge TDN Finans.

Med unntak av innen helse-, pleie- og omsorgsyrkene, har arbeidsledigheten minket for alle yrkesgrupper de siste månedene. Nedgangen har vært sterkest innen ingeniøryrker, og blant personer innen merkantile yrker som kontorarbeid.

I Møre og Romsdal har ledigheten falt mest, tett fulgt av Aust-Agder og Buskerud. I Nordland går det andre veien, og der er det nå flere uten arbeid enn i april.

Nedadgående trend
Antall personer på ordinære tiltak var 17.185, noe som tilsvarer 0,7 prosent av arbeidsstyrken. Det er en nedgang på 18 prosent i forhold til i fjor.

Også forrige måned sank ledighetsraten.

NHO spådde onsdag at flere arbeidsplasser vil komme til i løpet av året, og at antall ledige dermed vil synke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere