RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets dårligste børsdag

Sist oppdatert:
Torsdag endte som årets dårligste børsdag. Gårdagens rentesjokk drev børsene ned over hele kontinentet.

Rentesjokk og høyere kronekurs driev Oslo Børs raskt nedover hele torsdag. Dårlige nyheter fra flere av de store selskapene, hjelper slettes ikke på situasjonen.

En av dagens dårlige nyheter kommer fra Statoil. I en pressemelding skriver selskapet at Kristin-prosjektet nå oppjusteres med 1,4 milliarder kroner. I tillegg settes det av en ekstra prosjektreserve på 500 millioner kroner.

Ved børsslutt var Statoil ned over tre prosent.

En annen dårlig nyhet kommer fra DNO. Selskapet melder at deres boring på Nabrajah 5-brønnen i Jemen viser at gass-og oljeforekomstene, som ble påtruffet på Qishn 1-nivået, ikke er utvinnbare. Samtidig viser det seg at sandstenen i Qishn 2-nivået er vannbærende. I forrige uke meldte selskapet at de hadde stått på olje- og gassforekomster i boringen på Nabrajah-5, men nå er det ikke mye å glede seg over.

DNO ble en av de største taperne torsdag, og endte til slutt ned 4,49 prosent.

Hovedproblemet for børsen er og blir rentesjokket fra i går. Uroen rundt den amerikanske renten svekker børsene i hele Europa.

Hovedindeksen fikk sin dårligste dag så langt i år. Ved børsslutt var indeksen ned 1,12 prosent til 258,47 poeng. Hele 89 av selskapene endte i rødt, 71 kom seg gjennom dagen uten endringer, og 43 kunne avslutte dagen i pluss.

Vinneren fra i går, Ecuanor, gjorde nok en god dag. Selskapet har i løpet av uken til sammen steget 56 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere