RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets julegave-trender

Sist oppdatert:
Allerede før julesalget har satt i gang for fullt, spår varehandelen hvilke produkter som havner under flest juletrær.

Hvert år er det enkelte produkter som slår bedre an enn andre. I fjor jul var for eksempel CD-en ”Tålt” med Bjørn Eidsvåg, der han sang duett med Lisa Nilsson på en av sangene, ekstremt populær.

I år er det allerede noen produkter som peker seg ut, og som bransjen vet vil selge unna.

Harry Potter-feber fortsetter
Sannsynligvis vil svært mange finne en ny DVD-spiller i julestrømpen. Salget har virkelig tatt av, og det er nå mange spillere å finne til godt under tusenlappen.

Også spillkonsoller vil være populært. Spesielt siden Xbox Live, som er Microsofts store online-satsning, endelig ble offisielt lansert i Norge i begynnelsen av november. Denne vil ende opp hos mange lykkelige barn og voksne.

Harry Potter-feberen ser ikke ut til å gi seg med det første. Nå er han ute på vift både i spill- og bokversjon. Nylig ble ”Harry Potter og Føniksordenen” lansert i bokhandler landet over, og vil i likhet med Potter-spillet ”VM i Rumpeldunk” være en juleslager.

Noe for enhver smak

På musikkfronten er det en del å velge mellom. Morten Abels rykende ferske album ”Being everything, Knowing nothing” og Silje Nergaards ”Nightwatch” er sikre tips. Også Jan Werners nye CD ”Singer of songs” vil slå an i juletiden.

Didos ”Life for rent” og REMs ”Best of REM” er gode presangforslag for dem som liker den slags musikk.

Hiv og hoi

På barnefronten er det slett ikke bare Harry Potter har suksessen. Kaptein Sabeltann er igjen på banen, med sin nye sjørøverskute. Skuta passer for barn mellom 3 og 9 år, og vil gi mange klingende penger i kassen for leketøysbutikkene.

I år som i fjor er karaokemikrofon noe mange småjenter ønsker seg. Fashiondukken Flavas er nok også høyt oppe på ønskelisten. I tillegg vil Svanesjøen-serien fra Barbie vil glede mangt et pikehjerte.

Populært brettspill
For guttene er bilbane alltid en sikker vinner. Og etter VM-seieren forrige helg kan det friste med en Petter Solberg-bil til minstemann. Årets farsott er Beyblade, en slags snurrebass som kan fås med og uten lys.

Brettspillet Kranium vil slå an hos hele familien. Spillet er et litt annerledes kunnskapsspill, delt inn i fire deler. Deltakerne må både svare på spørsmål, mime, leke med ord og modellere.

Boktoppen
På bokfronten vil mange utgaver av Lars Saabye Christensens ”Maskeblomstfamilien” og Roy Jacobsens ”Frost” havne i julepapir. Også Jo Nesbøes ”Marekors” og Ari Behns ”Bakgård” kan ende opp under landets utallige juletrær.

I tillegg vil kanskje Åsne Seierstads nye bok ”Hundre og én dag” pirre nysgjerrigheten.

Populære juledufter
Av de velduftende gavene, er det sannsynligvis mange unge damer som får Chanels nylansering av klassikeren Chanel No. 5. Duften passer svært godt med tanke på retrobølgen fra 1960-tallet.

Stella McCartneys nye duft Stella samt Lancömes Attraction vil også være blant julens bestselgere.

Hudpleie for menn
Det er nå flere hudpleie-produkter som gjelder for menn. Både Lancöme og Clarins har kommet med nye pleieserier for den mannlige delen av befolkningen.

I tillegg vil nok mange nordmenn ende opp med gjengangere som langrennsski, skøyter, slalåm-utstyr og ullundertøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere