RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets laveste på USA-børsene

Sist oppdatert:
Drapet på USAs nøkkelfigur i den nye Irak-regjeringen førte mandag til at alle tre hovedindeksene falt til sitt laveste nivå for året så langt.

Drapet på lederen av det USA-opprettede styringsrådet i Irak, Ezzedine Salim, mandag morgen fikk store ringvirkninger på de amerikanske børsene utover dagen.

Bekymring for at den geopolitiske uroen skal øke til nye høyder dyttet aksjene nedover mens prisene på opsjoner innen amerikansk olje steg til det høyeste nivået som noen gang har vært notert i de 21 årene olje har vært handlet i New York, melder Reuters.

Nyheten om at en artillerigranat med den kraftige nervegassen sarin eksploderte i Irak etter å ha blitt oppdaget av USA-soldater, førte til at børslokomotivene klatret utover dagen, men ikke nok til å redde indeksene fra å ende i minus.

Sarin-bomben tolkes som det første tegnet på at det er funnet bevis på USAs påstander, som var utgangspunktet for å gå inn i Irak.

- Det er sannsynligvis en lettelse, fordi det gir tillit til argumentasjonen om masseødeleggelsesvåpen, som Bush-administrasjonen brukte for å gå inn i Irak, sier Brian Bush, forskningsdirektør ved Stephens Inc, til Reuters.

Svakhet i Microsoft og Qualcomm Inc holdt imidlertid tilbake den teknologitunge Nasdaq-børsen, som falt til det laveste nivået siden oktober i fjor.

Svulmende oljepriser fortsatte å uroe investorene, som frykter at eskalerende energipriser vil skade forbruket hos konsumentene, en av hovedfaktorene for den økonomiske oppgangen.

Nøkkeltall mandag:
Dow Jones: ned 105,96 poeng, 1,06 prosent, til 9.906,91

Standard & Poor 500-indeks: ned 11,62 poeng, 1,06 proesnt, til 1.084,08

Nasdaq: ned 27,61 poeng, 1,45 prosent, til 1.876,64

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere