RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arnkværn politianmeldt for snoking

Sist oppdatert:
Styreleder Harald Arnkværn er politianmeldt av fagorganisasjonene i Vinmonopolet for e-postsnoking.

Ledelsen i Vinmonopolet har undersøkt de ansattes e-post, uten at arbeidstakerne har gitt sitt samtykke. På et møte mellom de to fagforeningene som organiserer Vinmonopolets ansatte og poldirektør Knut Grøholt onsdag, besluttet fagforeningene å politianmelde styreleder Harald Arnkværn, melder NRK.

- Vi mener det er så grovt at Arnkværn har latt ledelsen lese ansattes e-poster at vi ikke ser noen annen utvei. Dette utgjør et alvorlig brudd på personvernsloven, og det er særlig trist at dette har skjedd uten at noen av fagforeningene ble varslet, sier faglig sekretær i Handel og Kontor, Karin Solum til NRK.

Hun bekrefter at fagforeningene også ønsker at Arnkværn vurderer om han vil trekke seg fra sitt styrelederverv etter avsløringene.

Det var tidligere økokrim-etterforsker Erling Grimstad som ledet e-post-etterforskningen. Han fikk full tilgang til de ansattes e-postkontoer. Først etter at fem ansatte hadde mistet jobbene sine, ble gjennomgangen av e-postene kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere