RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arnold må sparke 20.000

Foto: Steve Yeater (AP)
Guvernøren i California varsler masseoppsigelser.

California har lenge stått på randen av konkurs. Myndighetene har allerede advart om at de kan være tomme for penger innen utgangen av februar.

En talsmann for guvernør Arnold Schwarzenegger opplyser at 20.000 kan miste jobben. Varsel om oppsigelse skal sendes ut til de det gjelder tirsdag.

- Ta med tannbørste
De folkevalgte lyktes ikke å komme til enighet om et sparebudsjett innen tidsfristen, som var satt til mandag kveld. I dag er det duket for en langvarig debatt i delstatsforsamlingen i Sacramento.

- Ta med en tannbørste, ta med alt dere måtte trenger, for jeg vil ikke tillate at noen drar hjem og fortsetter sine liv så lenge vi vet at 20.000 vil få sparken, sa senatets nestleder Tem Darrell Steinberg til de folkevalgte mandag kveld, ifølge CNN.

Ikke godkjent
Schwarzenegger advarte i forrige uke om oppsigelsene, og oppfordret dem til å godkjenne det siste budsjettforslaget som hadde blitt lagt fram.

En enkeltstemme manglet for at budsjettforslaget skulle gå igjennom.

Taper 500 doller per sekund
- I fraværet av et budsjett er guvernøren nødt til å gjennomføre sparetiltak på alle måter han kan. Dette er dessverre et nødvendig tiltak, sier talsmannen til Arnold Schwarzenegger, Aaron McLear, til BBC .

Den gigantiske kalkulatoren på utsiden av Schwarzeneggers kontor legger til om lag 500 dollar per sekund til delstatens budsjettunderskudd.

California har forventet et budsjettunderskudd på på over 40 milliarder dollar i løpet av det neste halvannet året, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere