RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(ARNE RISTESUND)

Arrestert etter krig mot banken

Sist oppdatert:
Tom Skår (45) har ført krig mot Fana Sparebank i flere år. Nå sitter han på glattcelle.

De siste to årene har innbyggerne i Bergen vært vitne til Tom Skårs kamp mot Fana Sparebank, som han mener robbet til seg to millioner kroner i forbindelse med en kausjon.

Plakater spredt over hele byen med den megetsigende tittelen «Bank og bedrag - Fana strutsebank - med hodet i sanden» har vært del av en omfattende kampanje for å få banken til å endre standpunkt.

Nå har Toms offentlige vendetta tatt en ny vending.

Skår, som driver en bildelebutikk i Bergen, ble pågrepet av politiet mandag ettermiddag siktet for brudd på straffelovens paragraf 390 A.

- Jeg sitter og går gjennom saken nå. Foreløpig er status at vi mottok en anmeldelse på Skår for brudd på paragraf 390 A, sier politiadvokat Anders Johnsen ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

- Hvor er Skår nå?

- Han ble i går satt i vaktarrest i kjelleren på politihuset i Bergen sentrum.

- Hvor lenge blir han sittende på glattcelle?

- Det vet vi ikke. Jeg går nå gjennom saken for å se om det er grunnlag for å fremstille Skår for fengsling, sier Johnsen.

Johnsen vil foreløpig ikke ut med hvem som har anmeldt Skår.

Skremmende opptreden
Skår ble arrestert på kontoret til bedriften Fritidsgården mandag ettermiddag, og 45-åringen skal ha bedt om at media fikk informasjon om arrestasjonen, skriver Bergensavisen.

- Jeg snakket i telefonen med ham da tre politimenn kom inn. Han leste opp hva han ble arrestert for og ba meg kontakte journalistene som har jobbet med saken hans, sier en bekjent av Skår til BA.

Skår har hevdet ovenfor BA at dette skal ha sammenheng med konflikten med Fana Sparebank.

Overtredelse av straffeparagrafen 390a skjer ved «skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs adferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil». Strafferammen er bøter eller fengsel inntil to år.

Har Eskalert
- Jeg vet selvsagt hvem Tom Skår er, men jeg kjenner ikke til foranledningen til at politiet nå har valgt å pågripe ham, sier Erik Myhr Nilsen.

Han er advokat, og har bistått Fana Sparebank i det mildt sagt betente forholdet til Skår.

- Det jeg kan si er at Skårs utfall mot banken og bankens ansatte har eskalert den seneste tiden.

Betent konflikt
Etter det BA kjenner til har flere av bankens ansatte opplevd å finne løpesedler i sin egen postkasse. De skal også være spredd i nærmiljøet. Løpesedlene skal blant annet bestå av bilder og navn på bankens ledelse, samt lite flatterende beskrivelser av deres yrkesutøvelse.

BA fikk ikke kontakt med påtaleansvarlig i politiet mandag kveld. Heller ikke ledelsen i Fana Sparebank var tilgjengelig for kommentar.

Skår har tidligere anmeldt Fana Sparebank for grovt bedrageri og banken har anmeldt Skår tilbake for skremmende oppførsel.

Bakgrunnen for den betente konflikten er et boliglån som Skår hevder at banken urettmessig har krevd inn fra en kausjonist.

Her kan du lese mer om den betente krangelen: Tom gikk til krig mot banken sin

Les flere saker hos: Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere