RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årsrekorden glapp i siste minutt

Sist oppdatert:
En enorm opptur for panteselskapet Tomra var i ferd med å gi ny årsrekord på Oslo Børs fredag. Men usikre amerikanere ødela moroa i siste minutt.

Det så svært så lovende ut for en ny årsrekord på Oslo Børs. Hovedindeksen lå marginalt over den forrige årsrekorden til det bare gjensto noen få handler fredag. Men i sluttminuttene tikket det inn en melding som viser at forbrukertilliten i USA er lavere enn ventet og da var løpet kjørt. Årsrekorden glapp med fattige 0,01 poeng.

Selv om Scana Industrier snek seg foran på vinnerlisten er det ingen tvil om at Tomra ble dagens helt blant investorene. Aksjen la på seg imponerende 19,15 prosent før børsen stengte.

Penger i pant
Det var morgenens melding om pantekontrakter i Tyskland som har fått investorene til å kaste seg over selskapet. Tomra skal levere returløsninger til den danske matvarekjeden Nettos forretninger i Danmark, Sverige og Tyskland. Spesielt trigger den tyske nyheten markedet. Tomra har i lang, lang tid ventet på en avklaring i det tyske markedet. Litt over klokken 14 meldte Tomra også om en storkontrakt i USA:

Panteselskapet tok plassen øverst på omsetningslisten fredag.

Av de mest omsatte aksjene er Tomra i særklasse den som beveger seg mest. Norsk Hydro steg 0,51 prosent på andre plass.

Norske Skog og Frontline avsluttet uken sterkt med henholdsvis 3,97 og 2,29 prosent oppgang. TGS Nopec glimtet også til med en oppgang på 3,87 prosent.

Tandberg Data har hatt for vane å stige kraftig på Oslo Børs, men fredag falt kursen 3,17 prosent. Trolig har det sammenheng med den kraftige økningen de siste dagene og at investorene ønsker å sikre seg.

Birdstep sviktet av Intel
Selskapet som slet klart tyngst fredag, var Birdstep. Fredag morgen kom sjokkmeldingen om at Intel har vendt selskapet ryggen. Intel vil ikke benytte Birdsteps teknologi i sin kommende utgave av dataprosessoren Centrino. Dermed går det norske teknologiselskapet glipp av store inntekter.

Aksjen stupte ned 29,6 prosent.

Bak Birdstep fikk Pan Fish også i dag problemer med å holde seg flytende. Konkursfaren er fortsatt overhengende og investorene flykter fra selskapet og sendte kursen ned 15,79 prosent.

Hovedindeksen endte opp 0,58 prosent til 152,91 poeng. Det er fattige 0,01 poeng fra årsrekorden som ble satt for en uke siden. Det ble kjøpt og solgt aksjer for 2,56 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere