RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte nye Windows-versjoner

Sist oppdatert:
Når Microsoft lanserer sitt nye operativsystem Windows Vista mot slutten av året, slipper de hele åtte forskjellige pakker.

I dag har vi i utgangspunktet fire forskjellige Windows XP-utgaver: Windows XP Home Edition, Windows XP Professional, Windows XP Media Center Edition og Windows Starter Edition.

Dette er naturlig nok ikke tilstrekkelig for Microsoft. Neowin har surfet på nettsidene til Microsoft, og funnet informasjon de ikke skulle hatt tilgang til. Her lister Microsoft opp hvilke utgaver av Windows som kommer til å bli lansert:

Windows Vista Starter
Windows Vista Home Basic
Windows Vista Home Basic N
Windows Vista Home Premium
Windows Vista Business
Windows Vista Business N
Windows Vista Ultimate
Windows Vista Enterprise

N er for det europeiske markedet og leveres uten Media Player. Windows Starter kommer til å være en billigversjon for utviklingsland, og vil trolig aldri kommer til Norge.

Som en også kan se kommer ikke Microsoft til å ha en egen Media Center-utgave slik vi har med Windows XP. Microsoft har tidligere sagt at dette skal være en integrert del av Vista, og kommer til å være integrert på blant annet Home Premium og Ultimate.

Home Basic kommer ikke til å ha Microsofts nye brukergrensesnitt eller Media Center-støtten. I bunn og grunn blir det dagens Windows XP med de funksjonelle oppgraderingene til Vista, samt sikkerhetsoppgraderingene.

Vi har tidligere omtalt de nye Windows-versjonene ut i fra ubekreftede rykter, og det kan se ut til at mye blir det samme. Professional som vi omtalte den gangen ser ut til å ha fått navn Business.

Oppdatering: Ryktene er nå bekreftet av Microsoft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere