RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aune med umeldte opsjoner

Sist oppdatert:
Styreformannen i Ocean Rig, Geir Aune, har lenge vært hardt presset av kreditorer. Nå tjener han millioner på en aksjeopsjon som ikke er børsmeldt.

Riggselskapet Ocean Rig har gått i taket på Oslo Børs den siste måneden. Oppturen i selskapet betyr også at styreformann Aune kan puste lettere, etter at han de siste to årene har vært i en økonomisk skvis.

Aune sitter nemlig på 1,8 millioner aksjeopsjoner i selskapet, og etter den kraftige oppgangen på drøyt 51 prosent den siste måneden har Aune en urealisert gevinst på ni millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Men Aunes opsjonstildeling på sensommeren ifjor ble aldri rapportert til Oslo Børs slik den ble for resten av styret og ledelsen i selskapet, skriver Finansavisen.

- Forslaget om tildeling av opsjoner til styreformannen gikk frem av innkallingen til generalforsamling som ble sendt ut 6. mai ifjor. Vi kunne sikkert ha melding om at Aune var tildelt opsjoner slik vi gjorde med alle de andre, men styrelederen var nevnt eksplisitt i innkallingen, mens det ikke var klart hvilke andre styremedlemmer som ville takke ja til sine opsjoner, sier finansdirektør Christian Mowinckel i Ocean Rig til avisen.

Aune uttaler til Dagens Næringsliv at han ikke har tenkt å realisere gevinsten med det første.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere