RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avinor fryser spareplan

Sist oppdatert:
Adm. direktør Randi Flesland og fagforeningene i Avinor er enige om en foreløpig stopp i selskapets omstridte spareplan.

I et møte torsdag ble ledelsen og de tillitsvalgte enige om å fryse det «Takeoff-05». Utsettelsen har en maksramme på tre måneder.

- Vi velger å ta en timeout for å kvalitetssikre tiltakene, slik at vi er helt enige om effekten og hvordan tiltakene skal gjennomføres, sier direktør Randi Flesland til TV 2 Nettavisen.

Flesland innrømmer at dette kan føre til forsinkelser i spareprosjektet, som blant annet innebærer at drøyt 700 årsverk skal fjernes innen 2006. Avinor vil spare 400 millioner i året gjennom det forslaget som er lagt fram til omstilling i det tidligere Luftfartsverket.

Fagforeningene i Avinor har uttrykt mistillit til administerende direktør Randi Flesland, og bråket toppet seg da det ble kjent at man planlegger å flytte flygelederne på Røyken til Sola.

Men leder for LO-foreningen i luftfarten, Jostein Kleven, er positiv etter møtet med Flesland.

- Vi ble enige om å se på spareplanen i fellesskap og at alle arbeidstakergruppene skal få komme fram med det vi mener ikke er godt nok, sier Kleven til VG Nett.

Det endelige vedtaket om å fryse spareprogrammet blir behandles av styret i Avinor 15. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere