RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avlyser boligfest i siste halvår

Sist oppdatert:
Eksperter tror den store boligprisveksten vi så i begynnelsen av året, er over. Renteeffekten er ikke like stor som før, og boligprisene ventes å flate ut fremover.

Et ekspertpanel bestående av seks boligeksperter anslo like før nyttår at boligprisene vil stige med 6,2 prosent i 2004. Etter første halvår har prisene imidlertid steget med hele 11 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Med bakgrunn i den kraftige veksten på begynnelsen av året har ekspertpanelet oppjustert sine forventninger, til en total prisvekst på 10,9 prosent i år.

Dermed ser det ut til at prisveksten vil flate ut.

- Allerede neste år kan boligprisene snu nedover. Vi venter at norske renter blir satt opp mot slutten av året og at renteoppgangen fortsetter opp til mer normale nivåer gjennom 2005, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til Dagens Næringsliv.

Sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR Markets tror på en boligprisvekst på 11 prosent i år. Dørum har nedjustert sine anslag fra mars, da han trodde på 15 prosent vekst. Prognosesenteret venter en oppgang på åtte prosent, mens Econ Analyse tror på utflating eller et lite prisfall for resten av året.

Eiendomsinvestor Bjørn Rune Gjelsten tror på sin side det i verste fall blir en flat utvikling resten av året. En eventuell økning ser Gjelsten for seg blir på mellom fire og fem prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere