RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avlyser Thailand-reiser

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
De største reiseoperatørene i Norge avlyser sine turer til Thailand ut januar. Landet kan ifølge eksperter bli uaktuelt som reisemål i et år.

Saga Solreiser, Ving og Star Tour har alle valgt å kansellere alle sine flyavganger til Thailand ut januar. Reisene til Khao Lak, som ble spesielt hardt rammet av flodbølgen, er kansellert resten av sesongen.

Reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon tror de ferierende vil holde seg unna Thailand fremover.

- Hverken Bangkok, Hua Hin eller Pattaya er rammet, men turistene vil nok også svikte disse stedene i tiden fremover. Vi vil ikke være gjest i et hus hvor et rom har brent ned, sier Forsdahl til Dagens Næringsliv.

Turistene vil sannsynligvis heller velge å reise til Gran Canaria, Mexico og Cuba.

Analytikerne anslår at Thailands bruttonasjonalprodukt kan synke med mellom 0,5 og 0,6 prosent neste år som følge av flodbølgen som rammet landet. Ifølge Phatra Securities Company Limited og Merrill Lynch vil uteblitte turistinntekter sammen med skade på eiendom og fiskerisektoren utgjøre rundt seks milliarder norske kroner.

Turistsektoren kan regne med en omsetningsnedgang på syv prosent neste år. Merrill Lynch regner med at Phuket vil miste en tredjedel av turistinntektene i 2005. Phang-Nga og Krabi vil miste 25 prosent av omsetningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere