RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslørt av Økokrim i anbudsrunde

(Scanpix)
Lars Rune Solberg og firmaet hans la fram falske regnskaper i anbudskonkurransen om gjøre rent hos Økokrim-sjef Einar Høgetveits folk. Men Økokrim lot seg ikke lure.

Ifjor høst fikk Økokrim inn anbud fra blant andre Solbergs selskap Det Norske på vask av det 4500 kvadratmeter store lokalet der etterforskere og jurister jobber med å avdekke økonomisk kriminalitet, skriver Dagens Næringsliv.

Men Økokrim ante at verken regnskaper, skatteattester eller firmaattest var som det skulle. 6. februar i år anmeldte Økokrim Det Norske Renholdsselskap og Lars Rune Solberg for dokumentforfalskning.

- Vi oppdaget det vi mener er en falsk skatteattest. Det kan også dreie seg om andre falske dokumenter. Vi valgte derfor å politianmelde tilbyder, sier administrasjonssjef Jorun Pedersen i Økokrim.

Solberg er fra før under etterforskning ved Oslo politidistrikt. Etterforskningen ble igangsatt på bakgrunn av konkursbehandlingene i Solbergs renholdsselskaper. Det bekrefter politiinspektør Merete Haugli ved finans- og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Solberg besvarte onsdag ikke henvendelser fra skriver Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere