RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avventende etter børsrekord

I påvente av viktige tall om arbeidsmarkedet, som kommer mot slutten av uka, virket det som om børsen prøvde å få igjen pusten etter gårsdagens opptur.

- Markedet er avventende og venter på nye tall som kan presse oss høyere, sier Keith Keenan, visepresident i meglerfirmaet Wall Street Access.

Ingen store økonomiske nyheter kunne vippe markedet i den ene eller andre retningen i dag. Dermed pekte pilene nedover, etter rekordnoteringer over det hele mandag.

- Siden det ikke kom noen økonomiske nyheter i dag, venter investorene på sysselsettingstallene som kommer torsdag eller fredag, for å se om den økonomiske utviklingen også genererer nye jobber, sa analytikere i Legg Mason tirsdag, ifølge AFP

- Gårsdagens tall var veldig sterke, men i dag skjedde det ingenting. Først onsdag kommer oversikten over ordreinngangen i amerikansk industri, og da skal det bli interessant å se om vi kan følge opp mandagens tall, sier Stephen Carl i Williams Capital Group.

Verken industriindeksen Dow Jnes og den bredere Standard & Poor's 500-indeksen har stengt med bedre tall de siste 17 månedene. På Nasdaq er det 21 måneder siden investorene kunne glede seg over så gode tall som i går.

Nøkkeltallene
Nasdaq klarte altså ikke å leve opp til mandagens tall, som var de beste siden 17. januar, og sank med 0,49 prosent eller 9,73 poeng til 1957,97

Dow Jones-indeksen pekte også nedover og endte på 9838,83, en nedgang på 0,20 prosent teller 19,63 poeng. Etter seks børsdager med oppgang, endte det med røde tall tirsdag.

S&P 500-indeksen falt 5,77 poeng eller 0,54 prosent, til 1053,25.

Venter på Cisco
Keenan i Wall Street Access legger til at investorene også venter på inntjeningsoversikter fra blant annet Cisco Systems Inc. og Qualcomm Inc, som er ventet onsdag.

- Qualcomm vil påvirke hele telekom- og trådløs-universet, mens Cisco får ringvirkninger for hele teknologi-universet, sier han til Reuters.

Novell Inc. steg 1,28 dollar eller 21,2 prosent, og ble omsatt for 7,33 dollar. Årsaken er beslutningen om å gå inn i programvareutvikleren SuSE Linux AG.

Satser nytt
Takket være bedre inntjening steg verdien av Gillette-aksjen med 5,1 prosent tirsdag. Barberbladprodusenten tjente 17,5 prosent mer det siste kvartalet og aksjen gikk tidrsdag for 34,15 amerikanske dollar.

McDonald's Corp var dagens vinner på Dow etter at selskapet slapp nyheten om at hamburgerkjeden nå skal satse mer på andre ting enn hamburgere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere