RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser dødsspekulasjoner

(Foto: Heiko Junge / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Flyselskapet Norwegian og direktør Bjørn Kjos avviser at selskapet er i ferd med å få økonomiske problemer. På børsen faller aksjen.

Norwegian fikk et resultat før skatt på minus 15,6 millioner i 3. kvartal, mot et resultat på minus 41,9 millioner kroner i samme periode i fjor. DnB NOR Markets hadde på forhånd ventet et resultat før skatt i forrige kvartal på minus 23,3 millioner kroner.

- Resultatet er på linje med våre egne forventninger, men vi er ikke fornøyd, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian til TV 2 Nettavisen.

Driftsresultatet endte på minus 16,1 millioner kroner, mot røde 41,4 millioner i 2003. Norwegian opplyser at det ikke venter å nå et positivt driftsresultat i andre halvår 2004.

På tross av at selskapet kan vise til bedre resultater enn enkelte meglerhus hadde regnet med, faller Norwegianaksjen på børsen i formiddag. Klokken 11.00 handles aksjen for 8,55, ned 6 prosent fra i går.

Overdrevet dødsbudskap
Aksjefallet kan også ha sammenheng med forsiden på Dagens Næringsliv i dag, hvor tidligere Norwegian-entusiast og hotelleier Petter Stordalen spår at selskapet vil få finansielle problemer innen kort tid. Det avvises av Kjos.

- Med de resultatene vi leverer nå, er jeg pensjonist før vi går tomme for penger, sier Kjos. Han tror selskapet vil kunne tjene penger i løpet av neste år, og avviser at selskapet har økonomiske problemer.

- Jeg lar tallene tale for seg – så er det opp til hver enkelt å gjøre sine egne slutninger, sier Kjos.

Han peker på at selskapet fortsatt har like mye penger på bok, som det hentet inn i forbindelse med børsintroduksjonen i fjor høst. Det må da legges til at over nesten halvparten av denne kapitalen stammer fra forhåndsbetalte billetter.

Fyller flyene
Underskuddet i tredje kvartal forklarer Kjos med to forhold.

- Det ene er problemene med flygeledersituasjonen, som lammer trafikken vår i dette kvartalet. Det andre er de særdeles høye drivstoffprisene, sier Kjos.

Positivt for Norwegian er det at selskapet fyller flyene. Kabinfaktoren i tredje kvartal lå på 69 prosent, mot fjorårets 67 prosent. Totalt steg antall passasjerer i oktober med 35 prosent i forhold til oktober 2003. Dette speiles også i driftsinntektene som har steget betraktelig, fra 230,5 millioner kroner i fjor til 331,7 millioner i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere