RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser nulloppgjør

Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund
Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sykepleierforbundets leder, Lisbeth Normann mener Jens Ulltveit-Moes utspill om nulloppgjør til våren er svært fjernt.

Selv om hun ikke direkte vil si at hun er provosert over utspillet fra milliardæren Ulltveit-Moe, så vil hun i alle fall fastslå at Sykepleierforbundet ikke kommer til å gå inn for noe nulloppgjør til våren. Hun støtter dermed LOs uttalelser om at et nulloppgjør ikke kommer på tale.

- Om jeg ikke blir provosert, så blir det i alle fall veldig fjernt å sammenligne hans og hans likesinnedes lønn, med det våre medlemmer tjener. En styrer på et sykehjem i Norge som kanskje tjener 450.000 kroner vil ikke kjenne seg igjen i beskrivelsen fra folk som tjener i alle fall et titall ganger mer.

- Vi er ikke enige i at det er behov for et nulloppgjør i offentlig sektor.

- Vi støtter oss til økonomiprofessor Steinar Holdens uttalelser her om dagen. Han sa at vi er nødt til å holde en moderat lønnsvekst for å holde etterspørselen oppe, sier Lisbeth Normann til Nettavisen.

Avviste
Allerede i går avviste LO-leder Roar Flåthen utspillet fra Ulltveit-Moe.

- Det er ikke aktuelt at våre medlemmer skal vise solidaritet til de topplederne som har grafsa til seg gjennom mange år. Det kommer ikke på tale med et nulloppgjør slik situasjonen er i dag, sa han til TV 2.

Lisbeth Normann mener det er viktig å følge opp det Likelønnskommisjonen kom fram til i fjor.

- Dette oppgjøret blir en fin mulighet for å ta et likelønnsgrep. Kvinner i det offentlige med inntil fire års utdanning henger etter lønnsmessig her i landet. Det er ikke spesielt positivt for rekrutteringen når likelønnsforskjellene øker.

Lokke med lønn
- Hvis vi vil ha de beste hodene også i det offentlige, så må man bruke lønn for å lokke dem, sier hun videre til Nettavisen.

Det var i TV 2-nyhetene mandag som den tidligere NHO-direktøren tok til orde for å avstå fra økte lønninger i vårens lønnsoppgjør.

- Frys nå vil være helt riktig både fra et rettferdighetssynspunkt, og fra et langsiktig sunnhet, og trygghet for arbeidsplassene i Norge. Et nulloppgjør vil være helt åpenbart riktig i år. Jeg tror ikke realitetene er der for det, med valg til høsten og stort overheng fra i fjor. Det er økonomisk helt galt, sa Ulltveit Moe til TV 2 mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere