RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser VG-bråk

Foto: TV 2 (TV 2)
Sist oppdatert:
Sjefredaktør Bernt Olufsen i VG avviser spekulasjoner om at det ligger dramatikk bak endringene i avisledelsen.

I forrige uke gjorde VGs sjefredaktør omrokkeringer i sin ledergruppe og Helje Solberg dukket opp som konstiuert nyhetsredaktør i kolofonen på side to i løssalgsavisen. Det skapte rykter og spekuasjoner, først og fremst utenfor VG-huset, om at Hans-Chr. Vadseths tid som nyhetsredaktør er over. Både Dagbladet.no og Propaganda koblet den nye lederkabalen til opplagsfallet i VG. Det er blitt møtt med kraftig hoderisting i VG, skriver Kampanje .

På spørsmål om Vadseth er blitt skviset ut, svarer Olufsen slik:

- Rokkeringene i VGs redaksjonelle ledelse skyldes at Hans-Christian Vadseth er i pappapermisjon de neste to månedene, sier sjefredaktøren til Kampanje.

En lattermild Vadseth er overrasket over ryktene om hans fall i VG.

- Jeg har ikke fått sparken. Jeg tar ut en lenge planlagt pappaperm og koser meg hjemme sammen med min familie, sier Vadseth til Kampanje.

Helje Solberg får nå prøve seg som konstituert nyhetsredaktør i to måneder. Hun regnes som et stort ledertalent i avisen og mange venter at hun får en permanent plass i det øverste ledersjiktet om ikke lenge.

Leder av samfunnsavdelingen, Rolf Sønstelie, skal vikariere som redaksjonssjef. Nestleder Bård Gultvedt overtar midlertidig som sjef for samfunnsavdelingen. Eirik Mosveen, en av VGs mest markante reportere, rykker opp til nestlederstillingen i samfunnsavdelingen.

Ifølge Olufsen og andre kilder i VG er dette bare midlertidige løsninger inntil Vadseth vender tilbake. Nyhetsredaktøren, som er i pappaperm, blir sett på som en mulig erstatter den dagen Bernt Olufsen sier takk for seg i VG. Foreløpig er det imidlertid ingenting som tyder på at den mektige sjefredaktøren i Norges største avis har planer om å gå av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere