RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Axxessit og PSI Group dro jubelbørsen

Sist oppdatert:
Teknologiselskapene Axxessit og PSI Group drar Oslo Børs opp i nye høyder. Oppkjøpslystne Schibsted trekker i motsatt retning.

Tirsdag ble det kjent at Schibsted igjen forsøker å kjøpe finske Alma Media, og byr nesten seks milliarder for selskapet. Alma Media regnes som nøkkelen til makten over Nordens to største tv-kanaler. Schibsted har lenge vært en mindre aksjonær i det finske selskapet, men ønsker nå å overta selskapet.

Den svenske mediekjempen Bonnier sitter på en tredjedel av aksjene i Alma Media, som igjen eier store deler av TV 4 i Sverige og MTV 3 i Finland. Styreformann Ole Jacob Sunde i Schibsted opplyste tirsdag at han ikke venter ikke en langsiktig fastlåst eierkonflikt med Bonnier.

I sommer gjorde Schibsted et liknende fremstøt mot Alma Media, men dette falt i fisk.

Markedet har imidlertid ikke stor tro på at det norske mediekonsernet skal klare å sikre seg det finske selskapet, og sender Schibsted ned 2,30 prosent.

Det lille oljeselskapet CanArgo er blant formiddagens tapere på Oslo Børs, med et fall på 6,55 prosent. Fallet kommer etter at CanArgo mandag ettermiddag meldte at de har skjøvet på planene om å bore en brønn i Georgia. Utsettelsen skyldes en feil på boreutstyret.

Brønnen var den første i et program om underbalansert boring, men ifølge oljemyggen vil ikke utsettelsen påvirke den generelle tidsplanen.

Statoil faller med 0,52 prosent, og troner i toppen av listen over de mest omsatte selskapene. DnB NOr ender i likhet med oljegiganten dagen i rødt.

I den motsatte enden av skalaen ligger teknologiselskapene Axxessit og PSI Group, som er dagens to vinnere. Axxessit stiger 13,50 prosent på nyheten om at selskapet har inngått en global rammeavtale med Nokias nettverksdivisjon.

PSI Group, som allarede har lagt på seg godt etter en Ica-avtale, meddelte tirsdag om nok en ny kontanthåndteringsavtale. Denne gangen er det hamburgerkjempen McDonalds i Sverige som var interesserte i produktene. PSI Group stiger 12,20 prosent.

Telenor hopper til værs med 4,72 prosent, til ny toppnotering på 55,50 kroner, etter signaler om at skattekravet i Vimpelcom kunne bli redusert. Den norske telegiganten har en betydelig eierandel i det russiske selskapet.

Også Norsk Hydro stiger, med 1,68 prosent. Konsulentselskapet Ementor er opp 2,80 prosent etter en avtale med Atlas Copco om håndtering av deler av Atlas Copcos svenske IT-funksjoner. Yara, Stolt Nilsen og Tomra stiger alle godt.

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsetter oppover etter gårsdagens rekord. Indeksen endte opp 1,03 prosent til 236,76 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere