RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bach-advokat saksøker staten

Advokat Håkon Ø. Schiong går til inkassosak mot staten med krav om renter på en for sent utbetalt erstatning for et glattcelleopphold.

Schiong er kanskje best kjents som bedragerisiktede Ole Christian Bachs advokat.

Advokat Håkon Ø. Schiong går til inkassosak mot staten med krav om renter på en for sent utbetalt erstatning for et glattcelleopphold.

På glattcella
I forbindelse med en narkotikasak på Romerike for to år siden ble Schiong urettmessig pågrepet og kastet på glattcelle, skriver Dagbladet.

Etter at straffesaken ble henlagt, saksøkte Schiong staten for urettmessig straffeforfølging, og ble tilkjent 500 000 kroner i erstatning, eksklusive merverdiavgift. I tillegg fikk han 300 000 kroner i oppreisning for såkalt tort og svie.

Statsadvokaten godtok ikke oppreisningsbeløpet og fikk det redusert til 80.000 kroner.

Forsinkelsesrenter
Schiong mener det hele har tatt alt for lang tid, og har krevd forsinkelsesrenter av staten.

- Brevene fra min advokat er ikke engang blitt besvart. Derfor har vi nå måttet ta ut stevning mot staten ved Justisdepartementet for å inndrive pengene. Jeg trodde ikke det skulle være nødvendig å gå til inkassosak for å få rettmessige penger av den øverste justisforvalteren her i landet, sier Schiong til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere