RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bachs eks ble trodd

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Ole Christian Bachs eks-samboer (42) ble trodd av Oslo tingrett, og retten ville løslate henne etter dagens fengslingsmøte.

Økokrim ba imidlertid om at den sterkt nedbrutte kvinnen blir sittende i varetekt til lagmannsretten har behandlet fengslingsspørsmålet på nytt.

Blir sittende

Dette sa dommerfullmektig Andreas Heffermehl ja til, og 42-åringen blir derfor sittende et par dager til i fengsel.

- Rettens avgjørelse gir henne håp om å bli hørt og trodd på sin versjon i denne saken, sier kvinnen forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit.

Tingretten mener det er skjellig grunn til å mistenke henne for medvirkning til bedrageri, men retten fester lit til at hun ikke vil påvirke eller ødelegge bevis i saken.

Ifølge Lyngtveit opplever hun sitt livs mareritt.

Sterkt nedbrutt
- Min klient er sterkt nedbrutt og tar pågripelsen og fremstillingen til varetektsfengslingen veldig tungt. Hun er fullstendig knust, og opplever situasjonen som en uvirkelig katastrofe og et mareritt, sa Erling O. Lyngtveit før fengslingsmøtet.

42-åringen er siktet for bedrageri eller medvirkning til bedrageri av 11,7 millioner kroner. I tillegg er hun siktet for hvitvasking av 3 millioner kroner.

Økokrim ba om to ukers varetekt, fremkom under dagens fengslingsmøte.

Kvinnen skjulte ansiktet for pressefolkene og krampegråt mens pressen fikk være tilstede i sal 150 i Oslo Tinghus.

Ført bak lyset
Før fenglingsmøtet sa Lyngtveit at hans klient var helt uvitende om de påståtte bedrageriene, og at hun føler seg fullstendig ført bak lyset og sterkt misbrukt av sin tidligere samboer.

- Hun hadde hadde veldig stor tillit til Bach, og skrev under på mange dokumenter uten å vite hva det dreide seg om. I ettertid kan man jo si det var usedvanlig naivt og dumt av henne, sier advokat Erling O. Lyngtveit.

- Hun har trodd hans tidligere handlinger var historie, og det er det jo flere i hans krets som også har trodd, sier Lyngtveit.

Kan miste huset
Også kvinnens mor mener seg alvorlig misbrukt av Bach, og står i fare for å miste boligen sin på grunn av " svigersønnens" gigantiske låneopptak.

I forrige uke meldte flere medier at Bach og samboeren hadde lånt opptil 50 millioner kroner med falske pantobligasjoner som lånesikkerhet.

Ifølge Aftenposten er minst 28 av disse millionene tatt opp gjennom Bachs samboer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere