RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Badet i luksus, tjente ingenting

Sist oppdatert:
Bedragerisiktede Trond Kristoffersen (bildet) og Carl Fredrik Seim har to ting til felles: De badet i luksus før politiet fattet interesse for dem, men tjente bare småpenger.

Trond Kristoffersen (47) har levd godt de siste årene. Mens hjulene i Finance Credit-imperiet fortsatt rullet, disponerte gründeren to herskapelige leiligheter i London pluss en kjempevilla på Snarøya utenfor Oslo. Den feteste leiligheten i London ble i sin tid kjøpt for 30 millioner kroner.

Inntekt: Null
Luksus-livet til tross: Den bedragerisiktede Finance Credit-gründeren står oppført med 0 kroner i både inntekt og formue de tre siste årene.

Kristoffersen har erkjent at gevinst fra salg av aksjer ikke er oppført i hans selvangivelse. Dermed vil han trolig få et skattekrav på toppen av de andre forholdene han må svare for i forbindelse med Finance Credit-kollapsen.

Heller ikke Kristoffersens gründer-kollega Torgeir Stensrud tjente en eneste krone i 2002, ifølge skattelikningen. Til gjengjeld håvet han inn 27,5 millioner i 2000 og 1,2 millioner året etter.

Levde i sus og dus
Carl Fredrik Seim (29) er en annen mann som har vært i politiets søkelys den siste tida. Seim har holdt sigaren høyt hevet, og har brukt millioner på å sikre seg diverse jordisk gods. Seim står bak flere rådyre boligkjøp i både Bergen og Oslo, og den mye omtalte bilparken hans besto også av flere fete kjøretøyer som folk flest ikke tar seg råd til.

De fleste vil nok mene at luksusen ikke står helt i forhold til inntektsnivået. 29-åringen innkasserte beskjedne 334.200 kroner i skattbar inntekt i 2002. De to foregående årene tjente Seim enda litt mindre.

Seims forretningspartner Tor Arne Uppstrøm skatter ikke til Norge. Store deler av hans forretningsimperium er imidlertid oppført på kona Gunn Aarøe Uppstrøm, og hun har godt med verdier syltet ned. Den skattbare inntekten var på bare 135.000 i fjor, mens formuen var på nærmere ti millioner.

Øye tjente noen slanter
Finansakrobaten Thomas Øye (33) skylder 100 millioner kroner, og er begjært konkurs fra flere hold. Politiet har ikke funnet noen grunn til å etterforske gjeldskongens private finanser, men den tidligere megleren har hendene fulle med å holde kreditorene unna.

De to siste årene har det vært ytterst lite å hente. Øye står nemlig oppført med 0 i inntekt og formue både i 2000 og 2001. Men i 2002 har det strømmet inn noen slanter på finansakrobatens bankkonto: Den skattbare inntekten var på 587.200 kroner, og formuen var 2,6 millioner.

Pengene borte
Den styrtrike Schibsted-arvingen Einar Chr. Nagell-Erichsen ble i vinter dømt for ulovlig innsidehandel. I tillegg er han forretningsimperium i ferd med å rakne, og bankene har tatt over styringen. Nagell-Erichsens herskapelige bolig Munkebakken er til salgs for 175 millioner kroner, og finanskjendisen har kvittet seg med kunst og andre eiendeler for millioner.

Finanskrisen gjenspeiles også i skattelikningen, hvor Einar Chr. Nagell-Erichsen har 0 i både inntekt og formue. For to år siden var Nagell-Erichsen en av kongene på inntektstoppen med 109 millioner kroner i inntekt.

Dyr hvitvaskingssak
Også Hallvard Flatland har vært i politiets og medias søkelys på grunn av mistanken om hvitvasking av et større beløp. Sist uke ble han frikjent for den meget alvorlige anklagen. Men etterforkningen har trolig gått hardt ut over Flatlands privatøkonomi: TV-kjendisen tjente bare drøyt 370.000 kroner i fjor, mot 700.000 for to år siden.

Søk i skattelistene via SMS: Send "skatt etternavn fornavn kommune" til 1984.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere