RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bank til millioner

EDB Business Partner forventer et salg av bankprodukter til utlandet på rundt 150 millioner kroner i 2006. Dette er en dobling i forhold til salget i 2004.

Interessen for å kjøpe norskutviklede it-løsninger hos utenlandske bank- og finansinstitusjoner øker kraftig. Det viser tall fra EDB Business Partner som i løpet av de siste tre årene har solgt bankløsninger til utlandet for en kvart milliard kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Høye forventninger
EDB forventer i 2006 et salg til utlandet på rundt 150 millioner kroner, dette er mer enn en dobling i forhold til salget i 2004.

EDB er markedsledende innenfor løsninger til banker og finansinstitusjoner i Norge og merker nå stor interesse for salg av sine bankkomponenter også utenfor Norges grenser.

- I år ser vi lanseringen og implementeringen av EDBs mobilbank i en rekke banker som et nytt område der de norske bankene ligger helt i tet på verdensbasis. Andre land ser i økende grad til Norge når de skal velge fremtidige løsninger for sin bankdrift, sier Petter I. Jenssen, konserndirektør Bank og Finans i EDB i en pressemelding.

Dobling i utenlandssalget
De tre siste årene har EDB hatt sterkt fokus på salg av løsninger for bank og finanssektoren utenfor Norge. Hovedvekten av satsningen har så langt vært rettet inn mot markedene i Sverige og Storbritannia.

EDB har i denne perioden solgt bankløsninger for mer enn 250 millioner kroner. Salget har utviklet seg fra en omsetning i 2004 på 71 millioner kroner til 117 millioner kroner i 2005. Salget omfatter et bredt spekter av bankkomponenter som; kundebetjeningsløsninger- herunder nettbank, meldingsdistribusjon, kortløsninger, produkt-/prismotor og utlånssystemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere