RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bankene bremser riggeventyr

Riggspekulantenes investeringer i nybygg kan møte stengte dører i bankene.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Dermed kan investorene bli nødt til å gå inn med mer egenkapital, eller selskapene må oppta vesentlig dyrere obligasjonslån.

Det er den høye oljeprisen og letingen etter nye oljefunn som driver riggmarkedet til værs. Norske selskaper har bestilt nye borefartøy for nærmere 50 milliarder kroner, ifølge avisen.

Men fortsatt gjenstår det å sikre langtidsfinansieringen av de fleste av nybyggene, og mange av prosjektene kan få en lite hyggelig overraskelse.

Bankene vil helst låne ut penger til industrielle og langsiktige aktører, og ser helst at borefartøyene har kontrakter som sikrer beskjeftigelse, ifølge DN.

- Vi har sagt nei til noen, og er nødt til å si nei til flere. Vi må prioritere og da er det naturlig å satse på våre kjernekunder og på langsiktige, industrielle prosjekter, sier banksjef Carl E. Steen i Nordea. Han mener flere av riggprosjektene er «ekstremt spekulative».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere