RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Bankene tjente 14 milliarder

Sist oppdatert:
Det er glade dager i norsk banknæring. Mye tyder på at næringen i fjor passerte rekordresultatet fra år 2000 på 13,9 milliarder kroner.

Alt klaffet i fjor for norske banker: Kraftig utlånsvekst, sterk oppgang på børsen, lavere kostnader og nesten ingen tap, skriver Aftenposten, som anslår det samlede overskuddet i næringen til 14 milliarder kroner i 2004. Dermed slår bankene den gamle overskuddsrekorden fra 2000.

- At det blir generelt knallsterke tall for hele bransjen er det ingen tvil om, sier analytiker Carl Erik Sando i meglerhuset Pareto. Også i næringen selv tror man på et rekordår i 2004.

- Ja, det tror vi. Vi har ikke tall for hele året ennå, men det var veldig gode resultater i tredje kvartal, og det er vel ikke noe i fjerde kvartal som skulle ødelegge, sier Arne Hyttnes, administrerende direktør i Sparebankforeningen.

Ifølge Aftenposten ligger DnB Nor alene an til et overskudd på 6,6 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere