RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Banksjef ferierte i Ingebrigtsens palass

Foto: TROND OLA TILSETH (NA24)
Sist oppdatert:
Tok ferie i huset banken vil tvangsselge.

I oktober 2009 lånte Terje Lind, banksjef i Handelsbanken, luksusvillaen til Fred A. Ingebrigtsen i Marbella, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig mener Handelsbanken de har pant i eiendommen på 123 millioner kroner.

- Hei Fred, Håper du har nytt noen fine og late dager på godset. Har planer om å reise ned neste lørdag og håper det var mulig å tilbringe noen dager på slottet ditt. Føler meg rimelig utbrent og har behov for friperiode fra alt maset, skrev Terje Lind til Ingebrigtsen i en SMS 3. oktober 2009.

I ettertid vil banksjefen verken bekrefte eller avkrefte å ha sendt tekstmeldingen, men han bekrefter ovenfor Dagens Næringsliv å ha tilbrakt en uke i villaen i oktober 2009. Og sier til avisen at dette var i forbindelse med jobb.

- Uproblematisk
Ovenfor Stavanger Aftenblad karakteriserer banksjefen oppholdet i villaen som «helt uproblematisk.»

Ingebrigtsen ønsker ikke å kommentere saken til Dagens Næringsliv, men Ingebrigtsens advokat, Bjørn Kvernberg, gir uttrykk for at Ingebrigtsen følte seg presset til å låne villaen til banksjefen.

Eiendommen skal tvangsselges på oppdrag fra Handelsbanken.

Tvisten rundt boligen er en av flere ting som skal ta stilling til i søksmålet på 420 millioner kroner Ingebrigtsen har anlagt mot Handelsbanken.

Les mer: Ingebrigtsen krever 420 millioner av banken

Saken:
* Mandag 16. juni 2008 ble Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen, hans søster, svoger Kåre Nilsen, halvbror og Knut Helge Nordbotn siktet for ulovlig innsidehandel.

* Fredag 20. juni ble Lars Audun Lunde også siktet i saken. Tirsdag 24. juni ble den sjuende siktet, en 59 år gammel venn og forretningsforbindelse.

* I tillegg er det tatt ut siktelser i forhold til fire selskaper, som eies av de siktede.

* Alle har vært siktet for å ha kjøpt aksjer i Acta for over 114 millioner kroner.

* I midten av september 2010 kom politiet med en endret siktelse mot Ingebrigtsen og de andre siktede i saken. Denne går mer på overtredelser av verdipapirloven og betydelig mindre på innsidehandel.

* Saken ble ferdig etterforsket i desember 2010. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien avgjør hva som skal skje videre med den.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere