RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare en av 12 tror på børsnedgang

Til tross for den voldsomme oppturen de siste månedene, tror bare én av 12 storinvestorer her til lands at børsen vil falle tilbake.

Aksjeverdiene ved Oslo Børs er mer enn doblet det siste året. Samme dag som hovedindeksen passerte 200 poeng, spurte Danske Bank norske storinvestorer om hva de tror om utviklingen det neste året, skriver Dagens Næringsliv.

Og resultatet er mildt sagt oppsiktsvekkende: Bare 8 prosent av de som deltok i undersøkelsen, svarer at de tror aksjeverdiene ved Oslo Børs vil falle de neste 12 månedene. Ikke en eneste av de spurte tror børsen vil falle mer enn 20 prosent.

Eller sagt med andre ord: Ingen tror hovedindeksen vil være under 160 poeng i februar neste år. Til tross for at det bare er tre måneder siden indeksen faktisk var på det nivået.

Det store flertallet av investorene tror børsen kommer til å stige mellom null og 20 prosent de neste 12 månedene.

Sjefstrateg Jens-Morten Webstad i Danske Banks norske forvaltningsselskap Danske Capital Norge påpeker at fallhøyden øker etter en periode med kraftig oppgang. Svakere inntjening enn ventet fra store selskaper og en kraftig økning i renta kan skape sjokkbølger i aksjemarkedet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere