RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare smil på de asiatiske børsene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Børsene i Asia fikk en knalldag tirsdag takket være gode nyheter fra USA.

Ved børsslutt onsdag morgen norsk tid var det markert oppgang over hele linjen.

I Tokyo steg Nikkei 225-indeksen med 4,46 prosent, i Kina endte Shanghai Composite opp 3,1 prosent og i Sør Korea endte hovedindeksen opp 2,44 prosent.

Australske All Ordinaries fikk en oppgang på 2,82 prosent og KLSE Composite-indeksen i Indonesia gikk opp 4,14 prosent.

Mye av oppgangen har sammenheng med signalene fra andre siden av stillehavet. Tirsdag ble nemlig en jubeldag på de amerikanske børsene. De steg mer enn de noen gang har gjort på en valgdag.

Bunnen nådd?
Én av årsakene til fremgangen i Asia er at økonomien i USA har vist noen små tegn på at bunnen kan være nådd på Wall Street. De viktige indeksene Dow Jones, NASDAQ og S&P 500 sluttet opp henholdsvis 3,28 prosent, 3,12 prosent og 4,08 prosent.

I tillegg har S&P 500-indeksen steget med 18 prosent etter å ha nådd sitt laveste nivå på fem år den 27. oktober. Dette kan være et utslag av lavt prisede aksjer, eller ny tillit i markedet. Finansaksjene i indeksen har nemlig steget med 23 prosent i samme periode.

På den annen side viser inntjeningen hos de 365 firmaene som har levert tall for tredje kvartal i S&P 500-indeksen en nedgang i inntjeningen på gjennomsnittlig 8,3 prosent. Økonomiske eksperter Bloomberg.com har vært i kontakt med mener dette tallet kommer til å ligge på et gjennomsnitt på minus 7,7 prosent når året er omme. Dersom det betyr lavere forbruk i det amerikanske markedet, kan de asiatiske børsene bli sendt ut på en ny nedtur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere