RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BASF og Nomura på svarteliste

Sist oppdatert:
Nomura og BASF havner på den etiske svartelisten fra KLP etter diskriminerende ansettelsessystem og smugling av sprøytemidler.

KLP oppdaterer sitt etiske minstekrav to ganger per år. Kravet gjelder alle finansielle investeringer, og bygger på internasjonale normer om menneskerettigheter, arbeidstakerettigheter og miljø.

Selskaper på KLP-listen:
1. BASF
2. ChevronTexaco
3. Coca-Cola
4. Du Pont
5. Marriott
6. Nestle
7. Nomura Securities
8. Occidental Petroleum
9. Sanyo Electric
10. Singapore Technologies
11. Unilever
12. Wal-Mart

Den nye listen inneholder nye selskaper samtidig som det rapporteres om forbedringer i andre selskaper.

Nomura Securities havner på listen etter å ha blitt dømt for å ha et diskriminerende ansettelses- og forfremmelsessystem i strid med japansk lov og sentrale ILO-konvensjoner.

Tolv kvinnelige ansatte fikk utbetalt kompensasjon tilsvarende en halv million euro.

BASF utelukkes på grunn av rapporter om smugling og salg av store mengder ulovlige sprøytemidler. Datterselskapet Microflo ble dømt til å betale i overkant av 1 million dollar i kompensasjon.

For at utelukkelsen skal oppheves kreves at selskapet har forbedret seg og iverksatt system for å forhindre at lignende skjer i fremtiden.

Utelukkelse er ofte et steg på veien mot dialog med selskaper og dette kan være med å drive forbedringer på etikk og samfunnsansvar.

KLPs investeringsunivers blir gransket ved hjelp av informasjon fra FN-kilder, frivillig-organisasjoner og selskapet GES Investment Services. Der hvor det rapporteres om grove, systematiske brudd mot internasjonale normer, velger KLP å utelukke selskaper fra investeringene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere