RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedrifts-Norge i lykkerus

Det er lenge siden norske bedriftsledere har sett så lyst på fremtiden. I år ventes det flere ansatte, større omsetning og større fortjeneste i store deler av næringslivet.

Over halvparten av de norske lederne forventer at lønnsomheten i bedriften dere kommer til å øke neste år. 64 prosent ser for seg en høyere omsetning, og 30 prosent tror at arbeidsstokken vokser. Dette kommer fram i en undrsøkesle gjennomført av DnB NOR, skriver Aftenposten.

DnB NOR har for fjerde år på rad gjennomført en undersøkelse for å kartlegge optimismen og bekymringene i det norske næringsliv. I årets undersøkelse er 2.100 bedriftsledere spurt om hvordan de ser på det nye året.

Siden undersøkelsene startet har aldri optimismen vært så sterk.

I fjor svarte 21 prosent av lederne at de regnet med at de kom til ansatte flere mennesker i det nye året. Resultatet ble at 31 prosent av dem gjorde det.

I de tjenesteytende næringene er optimismen ekstra stor. I hotell- og restaurantbransjen tror 60 prosent på bedret lønnsomhet i 2005. Og innen finans og forsikring svarer 58 prosent det samme.

Aktørene i primærnæringene ser ikke like lyst på fremtiden. Bare 35,7 prosent av bønder og fiksere tror på bedre tider i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere