RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Erik Furulund (Aftenposten)

Beholder en fjerdedel av tankimperiet

Sist oppdatert:
Aksjekursen i Frontline faller etter at aksjonærene fikk beskjed om at de får en eierandel på 25 prosent i nyetablerte Ship Finance.

John Fredriksen og hans medarbeidere i Frontline er nå i full gang med å gjennomføre den varslede todelingen. Onsdag ble detaljene i forbindelse med opprettelsen av eierselskapet Ship Finance kjent.

Ship Finance skal noteres som selvstendig selskap ved børsene i Oslo og New York allerede 17. juni i år. I den forbindelse skal det deles ut aksjer til de eksisterende aksjonærene i Frontline.

Utdelingen vil bli gjennomført slik at Frontline-aksjonærene får én aksje i Ship Finance for hver aksje de eier i Frontline. Ifølge børsmeldingen fra Frontline vil deres eierandel i Ship Finance etter at transaksjonen er gjennomført utgjøre cirka 25 prosent.

Meldingen ble ikke godt mottatt blant investorene, som sendte Frontline-kursen markert ned onsdag formiddag. Ved 11-tida ble aksjen omsatt for 227 kroner, mot 232 kroner kort tid etter børsåpning.

Eierskapet til alle de 47 båtene i Frontlines stall skal overføres til Ship Finance. Frontline vil etter oppdelingen bli et rendyrket management-selskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere