RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymret for Orkla- og Ringnes-ansatte

Sist oppdatert:
Fagforeningen YS Privat er bekymret for fremtiden til de ansatte i Orkla og Ringnes, etter at Orklas ledelse har besluttet å selge Ringnes-bryggeriet til Carlsberg for 17,5 milliarder kroner.

- Det er all grunn til bekymring for den fremtiden de ansatte både i Orkla og Ringnes går i møte. Det er oppsiktsvekkende dersom norsk næringspolitikk og norske arbeidsplasser skal være prisgitt vilkårlige statutter hos en utenlandsk eier, sier leder Inger Lise Rasmussen i YS Privat i en pressemelding.

Orkla slo i mai 2000 sammen sin bryggerivirksomhet i Norden og Øst-Europa med danske Carlsberg. Utgangspunktet var en avtale for 50 år med mulighet til forlengelse.

Rasmussen påpeker at Orkla er et av de viktigste industrilokomotivene vi har i Norge, som har fokusert på langsiktighet og videreutvikling av norske arbeidsplasser og næringsmiddelindustri. YS-lederen mener at disse verdiene nå står for fall.

De ansatte i Ringnes er svært urolige.

- Hva blir neste utsalg i Orkla og hva skal man tro på? De tillitsvalgte støttet konsernets partnerskapsinngåelse med Carlsberg for snaue fire år siden. Hvordan skal tillitsvalgte forholde seg til informasjon fra konsernet etter dette, spør NOFU-tillitsvalgt Arvid Strand i Ringnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere