RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om 8 uker for Kristoffersen

Sist oppdatert:
Økokrim krevde tirsdag at Trond Kristoffersen blir varetektsfengslet i ytterligere åtte uker i forbindelse med Finance Credit-saken.

Kjennelsen vil falle i løpet av tirsdag ettermiddag eller kveld.

Tar retten hensyn til Økokrims fengslingsbegjæring, vil Kristoffersen komme til å være fengslet fram til rettssaken mot ham begynner 19. januar. Han vil da ha tilbrakt sju måneder sammenhengende i varetekt siden han ble fengslet i slutten av juni i år, skriver NTB.

Økokrim brukte faren for at Kristoffersen skal ødelegge bevis, påvirke vitner og faren for at han skal stikke av til England, som begrunnelse for forlenget varetekt.

Aksjer for 260 millioner
Det nye fra Økokrims side, var at de denne gangen la fram en ny siktelse som omfatter både Kristoffersen og hans medtiltalte i Finance Credit-saken, Torgeir Stensrud. Siktelsen er ny, men bygger på forhold som er kjent fra før, og det kan tyde på at Økokrim er i ferd med å gå tom for argumenter for å holde Kristoffersen innesperret.

Ifølge statsadvokat Morten Eriksen er den nye siktelsen et klassisk eksempel på hva denne saken gjelder. Dokumentene i saken viser at Finance Credit Norge stiftet og finansierte opprettelsen av Finance Credit Finland og Finance Credit Danmark AS.

Likevel var det Kristoffersen og Stensrud personlig som, ifølge Økokrim, solgte aksjene i de to selskapene til Finance Credit Group for til sammen 260 millioner og på denne måten skaffet seg personlig vinning.

Enveiskjøring
Kristoffersen tok kraftig til motmæle mot Økokrim i retten. Han sa at Økokrim har drevet med enveiskjøring, gapestokkuthenging og forhåndsdømming av ham.

- I likhet med Torgeir Stensrud sier jeg at det ikke er ei krone på avveie i denne saken, sa Kristoffersen.

Jan Heftye Blehr, den ene av Kristoffersens to forsvarere, erklærte at Økokrim sitter på all dokumentasjon i saken, og at Kristoffersen derfor ikke har mulighet til å ødelegge bevis eller påvirke vitner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere