RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber politiet etterforske God Invest

Bostyreren ber politiet etterforske styreformannen og daglig leder i det kristne investeringsselskapet God Invest.

Selskapet lovet overskudd til kristne småinvestorer, men endte med konkurs. Nær 60 millioner kroner forsvant.

Flere av småinvestorene lånte penger til selskapet i den tro at det var en form for bank. Disse har til sammen tapt rundt 30 millioner kronet - bare rundt fire millioner er igjen til fordeling blant småsparerne og andre kreditorer. Resten av småsparerne investerte i aksjer i selskapet, og disse har tapt alt de investerte.

- Aksjonærene har noe problemer med å skjønne at pengene er tapt, mens de som har lånt penger til selskapet har innsett at de ikke har investert i bank, men i et risikoprosjekt. Så det er mange triste skjebner, sier advokat og bostyrer Anne N. Hovde til TV 2.

Ifølge Hovde hadde mange av de kristne småsparerne en nærmest blid tillit til selskapet og lederne bak, som skal ha blandet markedsføring med det kristne budskap.

- Håpløse investeringer
Bostyret mener styreformann og daglig leder ikke har hatt tilstrekkelig kompetanse til å drive selskapet, og mener ifølge boinnberetningen at de derfor har foretatt en rekke "håpløse" transaksjoner.

- Vi har gjennom bobehandling sett på forhold hvor vi vurderer at styreformann og daglig leder kan ha gjort seg skyldig i grov uforstand i forbindelse med behandlingen av God Invest, og det ønsker vi politiet skal se nærmere på, sier advokat Anne N. Hovde til TV 2.

Politiførstebetjent Øyvind Verpeide ved Sunnmøre politidistrikt sier til TV 2 at de ikke har begynt å etterforske saken ennå.

Vurderer søksmål
Bostyret vurderer også å saksøke de to lederne i God Invest.

- Vi mener de to kan stilles til erstatningsansvar, og vurderer derfor et søksmål, sier Hovde.

Bostyret har det siste halve året forsøkt å selge aksjene som selskapet hadde investert i, men det har gitt lite penger. Flere av selskapene er konkurs, og i mange av selskapene er det lite verdier å hente.

Tidligere styreformann Agnar-Dag Ulstein i God Invest vil ikke kommentere saken overfor TV 2. Tidligere daglig leder Geir Idar Knotten sier i en kommentar at han ser svært overraskende på at bostyrer ber om politietterforskning.

- Slik jeg ser det er det ikke grunnlag for å sette i gang en etterforskning, sier Knotten til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere