RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergesen kutter med 200 mill.

Sist oppdatert:
Etter at Sohmen-familien kjøpte Bergesen d.y. i fjor vår, har både bemanning og kostnader blitt kuttet kraftig. Administrasjonen er redusert, og hundrevis av norske sjøfolk er byttet ut med filippinere og indere.

Sohmen-familien bladde opp rundt 14 milliarder kroner for Norges nest største rederi i april i fjor. Nå har Bergesn avsluttet en nedbemanning på hovedkontoret Bergehus i Oslo, skriver Aftenposten.

Ifølge administrerende direktør Jan Håkon Pettersen hos Bergesen har 50 personer mottatt sluttpakker og tilbud om førtidspensjonering. I administrasjonen er det 145 personer igjen.

Bergesen har et spareprogram på rundt 200 millioner kroner i år og neste år, der det meste skal tas ut ved å redusere antall ansatte. De siste tre årene har også rederiet byttet ut hundrevis av norske sjøfolk med utenlandske fra lavkostland.

- Nå er også reduksjonen av norske sjøfolk avsluttet. Cirka 800 vesteuropeiske offiserer, hovedsakelig nordmenn, er byttet ut med filippinere og indere. Målet er å beholde 4-450 vesteuropeere, de fleste norske, sier Pettersen til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere