RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA)

Besøk luksushotellet i Hitlers ferieparadis

Sist oppdatert:
Hitlers tidligere feriested «Ørneredet» i de bayerske alper er blitt luksushotell, og nå har dørene åpnet. Se bilder og web-tv fra det nye hotellet.

Åpningen av det nye hotellet har skapt sterke reaksjoner fra jødiske grupperinger. De frykter at det nye hotellet skal triltrekke seg nynazister.

Det nye hotellet, Intercontinental Resort Berchtesgaden, åpnet dørene 1. mars. Hotellet har 138 rom, 12 suiter, flere svømmebasseng og et spa. Komplekset ligger rundt 100 kilometer sør for Munchen, i nærheten av fjellet Kehlstein. Her lå restauranten «Ørneredet», som Hitler besøkte noen få ganger. Diktatoren plagdes med høydesyke på restauranten.

De fleste av bygningene ved Obersalzberg ble ødelagt av allierte bombefly i 1945. Amerikanske styrker brukte bygningene som sto igjen som feriested etter krigen. Gjestehuset på eiendommen ble sprengt i 1952 av frykt for at det ville bli brukt som et kultsted for nynazister.

Nedenfor finner du bilder fra det nye hotellet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere