RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beste bank for sparepengene

Sist oppdatert:
I takt med det fallende rentenivået, har bankene tatt frem rentekniven også på høyrentekonti. Sjekk hvilke banker som gir det beste og dårligste sparetilbudet.

Med rekordlav styringsrente fra Norges Bank, blir det lite å hente for deg med penger på bok. Da like rentekuttene satte i gang for halvannet år siden, kunne du få over syv prosent rente på sparekontoen.

Nå ligger det beste tilbudet på 2,60 prosent dersom du har 50.000 kroner på konto. Det er Kredittbanken som kan slå i bordet med vinnerrenten. Men likevel ser ekspertene på banksparing som en god idé.

- Lett tilgjengelige

- Det er aldri feil å ha penger i banken, selv med lav rente. Pengene er lett tilgjengelige og gir en sikker avkastning, sier seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi til TV 2 Nettavisen.

Like bak Kredittbanken kommer Landkreditt Bank og Privatbanken, begge med en rente på 2,50 prosent.

Lillestrøm Banken på jumboplass

På bunnplassering ligger Lillestrøm Banken, med bare 0,15 prosent rente. Også Gjerpen og Solum Sparebank kan vise til et dårlig tilbud, med bare 0,20 prosent rente.

Da TV 2 Nettavisen sjekket høyrentetilbudene før jul, lå det beste tilbudet på 3,10 prosent. Siden den gang har Norges Bank kuttet styringsrenten to ganger, og det er ventet flere kutt fremover.

Men selv om rentenivået er lavt, er det likevel penger å tjene. Med rundt 50.000 kroner på bok, kan du fort tjene deg opp noen hundrelapper ved å bytte bank.

Sjekk rentenivået i flere banker

- Det første du må gjøre er å sjekke hvilken rente du får i din bank. Får du en dårlig rente, bør du bytte bank, råder Høyland.

Hvis du synes banksparing får altfor lite avkastning, kan du for eksempel putte penger i aksjefond. Med et langsiktig perspektiv og innbetaling hver måned, er dette en grei måte å spare på hvis du ikke synes at det virker for risikabelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere