RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beste på årevis

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Etter en forsiktig start endte Oslo børs på en ny årstopp. Stolt Offshore er en av onsdagens vinnere, til tross for mørkerødt kvartalsresultat.

Markedet begynte det forsiktig onsdag, men forsterket seg utover dagen. Hovedindeksen steg 1,16 prosent og havnet på en ny årstopp på 192,55 poeng. Det er det høyeste indeksen har vært siden juli 2001.

Onsdag var Tandberg-aksjen virkelig i fokus, etter at det amerikanske nettverkselskapet Cisco lanserte en videokonferanseløsning knyttet til selskapets IP-telefoniteknologi. Tandberg har så langt ikke kommentert potensialet i avtalen.

Aksjen steg 2,23 prosent til 68,75 kroner onsdag. Investorene var imidlertid skeptiske til konsekvensene av prisingsmodellen til Cisco.

Skeptikerne frykter at marginpresset Cisco har opplevd det siste året skal påvirke Tandbergs resultater, mens optimistene peker på den enorme markedsmakten nettverksgiganten har.

Storebrand leverte resultater på linje med det markedet forventet for fjerde kvartal, og nedte ned 0,43 prosent til 46 kroner.

Dagens vinner på børsen Stolt Offshore-aksjen. Selskapet kunne melde om en storkontrakt utenfor kysten av Afrika, og steg hele 13,33 prosent til 25,50 kroner.

Det til tross for at resultatene i dag la fram for fjerde kvartal var blodrøde. Stolt Offshores driftsinntekter for fjerde kvartal var på 297,4 millioner dollar ned fra 441,1 millioner dollar i samme periode året før.

Driften ga et underskudd på 285,6 millioner dollar mot negative 130,8 millioner på samme tid året før.

Kronekursen var opp mot dollar og euro, mens oljeprisen styrket seg nesten 2 prosent til 31,30 dollar, alle viktige forhold for investorene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere