RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler 90.000 i måneden

(Erik Holand, Agderposten)
Sist oppdatert:
Og mannen bor i campingvogn.

Ifølge Agderposten mottar Arendal kommune 90.000 kroner i måneden fra Froland kommune for en beboer i en campingvogn på Natthjemmet.

Mannen ble plassert i campingvognen på grunn av en akutt situasjon der det var vanskelig å finne andre botilbud.

Campingvognen er en del av botilbudet til Natthjemmet i Arendal. Men til tross for at de huser ham, ser ikke Natthjemmet noe til pengene fra Froland kommune.

Pengene går nemlig direkte til Arendal kommune, selv om mannen får både middag og tilgang til dusj og toalett inne på Natthjemmet. Han får også noe tilsyn i helgene.

Kommuneleder Svein Setekleiv i Froland, sier til avisen at kommunen var i en akutt situasjon da avtalen med Arendal ble inngått.

– Vi vil helst tilby våre innbyggere et tilbud i egen kommune, men da det oppsto en akutt situasjon, sto dette fram som det klart beste alternativet på kort varsel. Det har fungert svært godt, men det er ikke slik at vi gjerne byr folk en campingvogn som hjem. Derfor har vi også jobbet intenst med å ferdigstille en brakke, som altså blir montert opp i dag, sier han til Agderposten.

Også Trine Furuvald ved Natthjemmet sier at dette har vært en god løsning, som beboeren har vært svært fornøyd med.

– Vi har vår avtale med Arendal kommune som innebærer inntil åtte plasser, fire inne her på Natthjemmet og fire ute i småhusene. Denne beboeren kommer i tillegg. Dette fungerer svært godt, men det er klart det hadde vært et pluss for driften vår om vi hadde en fått en andel av summen som går til kommunen, sier hun.

Ifølge avisen skal mannen på tirsdag flyttes fra campingvognen og over i en brakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere