RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler milliardgjeld med Kværner-penger

(Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke vil kvitte seg med 1 milliard kroner i gjeld i forbindelse med fusjonen mellom Aker RGI og Kværner. Pengene henter han i Kværners velfylte kasse.

Røkkes eget selskap Aker RGI Holding bidrar kun med 29 millioner kroner når milliardgjelden skal nedbetales, skriver Dagens Næringsliv.

Aker RGI Holding har til sammen 3,4 milliarder kroner i gjeld, men bare 29 millioner i kontanter. Kværner ASA er på sin side nesten gjeldfri, mens kontantbeholdningen utgjør hele 1,5 milliarder kroner. Det er disse pengene som gjør det mulig for Røkke å nedbetale 1 milliard kroner av Aker RGIs gjeld, ifølge DN.

Aker RGI er i dag heleid av Røkke, mens Røkkes eierandel i Kværner utgjør 75 prosent.

Aker RGI sendte torsdag ut et informasjonsskriv til Aker RGIs obligasjonseiere, som i praksis er Røkkes kreditorer. Obligasjonseierne må godkjenne foreslåtte fusjonen mellom Aker RGI og Kværner for at sammenslåingen skal kunne gjennomføres.

Norsk Tillitsmann, som representerer obligasjonseierne, er ikke begeistret for at Røkke foreslår å øke gjeldsgraden i virksomheten med opplåning mot pant i aksjer i Aker Kværner og Aker Yards i forbindelse med sammenslåingen.

- Med dette skaffer Røkke adgang til opplåning med pant langt utover behovet i dag, sier Ragnar Sjoner, som er adm. dir. i Norsk Tillitsmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere