RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BI-rektor Torger Reve får på pukkelen av Forbrukerombudet.
BI-rektor Torger Reve får på pukkelen av Forbrukerombudet. (Foto: Scanpix)

BI-refser beholder jobben

Sist oppdatert:
Studierektor Aage Sending ved BI beholder jobben - foreløpig.

Det er konklusjonen etter dagens møte mellom BI-ledelsen og Sending.

- Vi har hatt et møte med Sending, hvor vi er enige om at dette er en personalsak som vi behandler internt. Vi forsøker nå å få alle fakta på bordet. Vi tar den tiden vi trenger, og vil treffe eventuelle tiltak mot Sending i løpet av sommeren, sier rektor Torger Reve ved Handelshøyskolen BI til TV 2 Nettavisen.

Truet med oppsigelse
Aage Sending ble truet med oppsigelse etter at han i Dagens Næringsliv i går gikk ut med sterke uttalelser om sin egen arbeidsplass. Ifølge Sending kan halvparten av BI-studentene ingenting. Og for å toppe det hele uttalte Sending videre at han ikke ville ansatte mange av dagens BI-studenter.

BI-sjef, Torger Reve, ble rasende etter Sendings uttalelser og innkalte studierektoren inn på teppet onsdag morgen. Der fikk Sending beskjed om han ville bli tatt av undervsiningen og at jobben hans sto i fare.

Tviler på oppsigelse
Professor i arbeidsrett, Henning Jakhelln, mener det vil være vanskelig for BI å sparke Sending på grunn av uttalelsene hans.

- Jeg vil ikke trekke noen konklusjon, men for det første har Stortinget for ett år siden diskutert og vedtatt en ny bestemmelse om ytringsfriheten. Da var alle enige i at ansattes ytringsfrihet skulle styrkes og vernes, sier Jakhelln til TV 2 Nettavisen.

- Og for 14 dager siden ble Whistle blower-paragrafen vedtatt i Stortinget. Ytringsfriheten for de ansatte står sterkere enn tidligere, og jeg tror bedømmelsen i en slik sak oftere vil gå i favør av den ansatte enn tidligere, sier Jakhelln.

- Er av offentlig interesse
Professoren mener også at BI en institusjon som henveder seg til offentligheten og at offentligheten har interesse av å vite om studiekvaliteten på skolen.

- Dette er ikke et internt anliggende. Det er et forhold som interesserer mange, særlig de som skal ansette noen fra BI, sier Jakhelln.

Hva mener du om saken? Diskuter eksamensjuks og late elever på TV 2 Veggavisen.

Tror du BI klarer å komme jukserne til livs, eller har det alltid vært sånn? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her)

Og; er studentene late? (tykk her)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere