RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billigere sprit splitter danskene

Sist oppdatert:
Onsdag blir spritavgiften i Danmark lavere, men ikke alle er like fornøyde. Samtidig som det reklameres for billigere sprit, er en årlig anti-alkohol-kampanje i gang fra myndighetens side.

Ifølge en undersøkelse utført av analyseinstituttet Vilstrup Research, er det stor uenighet om at alkoholavgiften senkes, skriver Politiken.

Mens et lite flertall synes det er bra at sprit blir billigere, er 42 prosent av befolkningen mot de senkede avgiftene.

Det er først og fremst de unge som er begeistret for at spritprisene settes ned. Hele to av tre 15-19 åringer er for lavere priser. Og det er nettopp dette som skaper bekymring og hodebry.

Samtidig som matvarekjedene reklamerer for billigere sprit i kundeavisene sine, har den danske Sundhetsstyrelsen en årlig kampanje mot overdreven bruk av alkohol. Denne kampanjen er spesielt rettet mot unge.

Fagpersoner retter kritikk mot dagligvarebransjen, og mener de burde vise et større sosialt ansvar. Bransjen burde i det minste vente med å reklamere med billigere sprit til anti-alkohol-kampanjen var over, og dette er både dagligvarebransjen og spritimportørenes organisasjon VSOD enige i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere