RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billigst på reiseforsikring

Sist oppdatert:
Du kan spare over 300 kroner på å velge riktig reiseforsikring. Sjekk oversikten her.

Skal du på reise, er det viktig å ha en god forsikring hvis uhellet er ute. Men også i dagliglivet kan du ha nytte av en reiseforsikring.

- Det er viktig å ha en reiseforsikring som gjelder hele året, og ikke bare i gitte tidsperioder når du er i utlandet. Da vil den gjelde både om du er på fisketur her hjemme, eller i Kina, sier seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi til TV 2 Nettavisen.

Høyland mener det ikke alltid prisen som bør avgjøre hvilken forsikring du velger. Det viktigste er det totalte tilbudet, og hva slags tjenester selskapet tilbyr.

Trygg Hansa og Gouda i toppen
En undersøkelse TV 2 Nettavisen har utført blant de største aktørene på reiseforsikring i Norge, viser at Gjensidige NOR topper listen. Tilbudet ligger på 780 kroner.

Hakk i hæl følger Trygg Hansa og Gouda, som samarbeider på reisefronten. Her koster forsikringen 865 kroner. Vesta og Enter Forsikring har et tilbud til 1062 kroner.

Vi har tatt utgangpunkt i en standard reiseforsikring for én person som gjelder både ute i dagliglivet og på reise. Personen er tilbringer maks tre til fire uker på utenlandsferie i året.

Forsikringen dekker reisegods, sykdom på reise, avbestilling av reise, hjemtransport og ulykke.

Samlepris for familie
Samler du forsikringene dine i ett selskap, får du som oftest en form for totalrabatt. Hos Vesta og Enter koster for eksempel en reiseforsikring med rabatt 935 kroner.

Er dere en famile, kan dere slippe unna med én forsikring for alle. Også i denne kategorien topper Gjensidige NOr, med 1.020 kroner. Trygg Hansa og Gouda følger etter, med 1.050 kroner.

LO-medlemmer får en standard familiepakke til 658 kroner gjennom Sparebank 1. De 700.000 medlemmene av boligbyggelagene kan få lavere pris på reiseforsikring gjennom NBBL. Da koster forsikringen 675 kroner per år for en person og 935 kroner for en familie.

Ifølge Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi har mange dobbel forsikring. Det vil si at du i tillegg til den du har opprettet selv, kan ha en gjennom arbeidsgiver eller fagforening.

Du bør også være oppmerksom på at reiseforsikringer via kredittkort ikke alltid gjelder. Noen krever for eksempel at du må ha brukt kredittkort på halvparten av alle utgiftene på reisen eller hotellopphold, i tillegg til selve billettkjøpet.

- Det viktigste er uansett at du har en forsikring som hjelper deg når det trengs i utlandet. De fleste forsikringer er like i Norge, men reiser du ut av landet er forskjellen stor. Da må du ha en som sikrer et raskt hjelpeapparat, påpeker Høyland.

Her er forsikringene:

Selskap

Per person

Familie

DnB NOR (kun nettbank-kunder - enkel forsikring)

725 kr

830 kr

Gjensidige NOR Forsikring

780 kr

1020 kr

Trygg Hansa/Gouda

865 kr

1050 kr

Sparebank 1

935 kr

1197 kr

Vesta/Enter Forsikring

1062 kr

1295 kr

If/Europeiske

1090 kr

1290 kr

Prisene er hentet inn fra forsikringsselskapene i uke seks. TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og mangler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere