RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilsalget litt opp i USA

Sist oppdatert:
Salget av nye biler var 34 prosent lavere i mai i år enn året før, men steg likevel litt i forhold til april, takket være aggressive rabattordninger.

Trass i at to av USAs tre store bilprodusenter, Chrysler og General Motors, er konkurs, økte salget av biler totalt med 13 prosent i forhold til april.

General Motors, som fortsatt er den største produsenten, opplyser at salget var 30 prosent ned i forhold til mai i fjor, men 11 prosent høyere enn i april.

Chrysler, som innstilte all produksjon i april mens restruktureringsprosessen pågår, solgte 47 prosent færre biler enn i samme måned i fjor, i det vesentlige på grunn av stans i storsalg til leiebilfirmaer.

Likevel var salget til individuelle kjøpere det beste hittil i år, i det vesentlige fordi forhandlere som har mistet kontrakten, introduserte store rabatter for å bli av med sine lagre.

Ford, som har unngått konkurs og som kjøperne derfor har større tillit til, gjør det best. De melder at salget i mai var 24 lavere enn i mai i fjor, men 20 prosent høyere enn i april.

Ford har dermed tatt markedsandeler og passert Toyota som nest største bilprodusent i USA etter General Motors.

Utenlandske produsenter som Toyota, Honda og Nissan meldte alle om lignende tall - en nedgang på mellom 33 og 41 prosent fra i fjor, men oppgang i forhold til april. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere