RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bin Laden sendte Wall Street ned

Nedturen på de amerikanske børsene fortsatte tirsdag, og fikk ny fart etter at den arabiske tv-kanalen sendte det den hevder er et ferskt videoopptak av Osama bin Laden, kvelden før 11. september.

- Når det blir ny medieoppmerksomhet rundt bin Laden kvelden før 11. september, etter at han har vært borte fra søkelyset i lang tid, er det bare menneskelig at det utløser frykt og bringer tilbake minnene om det som skjedde, sier Jeff Swensen, seniormekler i firmaet John Hancock Advisers, til Reuters.

De amerikanske børsene var allerede noe ned, i frykt for at oppgangen den siste tiden hadde vært for sterk over en kort periode. Nasdaq-indeksen har for eksempel steget 36 prosent hittil i år, på forventninger om at den amerikanske økonomien og selskapenes inntjening vil bedre seg.

I ettermiddagssesjonen falt aksjene videre, etter at den arabiske tv-kanalen al-Jazeera kringkastet det kanalen hevder er et nytt videoopptak av al-Qaidas ledere. I et lydbåndopptak som ble sendt sammen med videobildene, roses angrepene på USA 11. september 2001. Stemmen på båndet hevdes å tilhøre Osama bin Laden.

Alle de store indeksene falt onsdag; teknologiindeksen Nasdaq hele 2,64 prosent. Blant aksjene som falt var den finske mobilgiganten Nokia. Selskapet falt 6,3 prosent tirsdag, og ytterligere 3,7 prosent onsdag.

NØKKELTALL:

Dow Jones: - 0,91 prosent (ned 86,74 punkter)

Nasdaq: - 2,64 prosent (ned 49,55 punkter)

S&P 500: - 1,2 prosent (ned 12,24 punkter)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere